Monday, April 2, 2007

Oua rosii

Cateva Oua rosii vopsite de paste, pentru cei care cauta idei despre cum sa faca oua vopsite rosii sau chiar alte culori insa din traditie ouale de pasti trebuie sa fie de culoare rosie ... de ce ? Poi asa e traditia, rosul reprezentand sangele lui Isus, daca le vopsiti in alta culoare decat rosie, atunci ce mai reprezinta ?

Reteta de Oua Rosii:
Ingrediente: Oua, vopsea pentru vopsit oua

Reteata 1

Ouale se spala cu apa calda, apoi se sterg cu un prosop curat. Se pun la fiert in apa rece, putin sarata. Cand incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cand clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvante. Se pot picta apoi cu diferite motive, dupa dorinta si talentul fiecaruia. Cand sunt gata se lustruiesc cu o bucata de panza inmuiata in ulei sau cu o bucatica de slanina.

Ouale se pot mai pot decora cu frunze de patrunjel, de marar sau trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Partea de coaja acoperita cu frunza va ramane nevopsita. La sfarsit se lustruiesc si acestea.

Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.

Reteata 2

Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasului. Se spala cu apa calda, se sterg cu un prosop curat, apoi cu un tampon cu spirt sau alt alcool. Se pun la fiert ouale in apa rece, putin sarata. Cind incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvinte. Cu o bucatica de pinza inmuiata in ulei se lustruiesc. Ouale se pot decora cu frunze de patrunzel, de marar sau telina, cu frunze de trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Ouale fierte astfel legate se vor colora cu vopsea numai pe partea libera, fara frunze. Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice etc. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.

Oua rosii de paste (eh si cu alte culori ... ca acum asa e la moda)


Oua vopsite dar si incondeiate ( nu doar rosii simple )


Sarbatori fericite si multe oua de pasti

Hristos a inviat!

Mai multe avatare cu oua rosii sau incondeiate gasiti pe FindAvatar


0 Abureli Scrise de Altii!:

 

Linkuri BoxPedia Project
Forum Video Chat | Avatare | Matrimoniale | BlackIP | Domenii | BoxPedia | Statusuri Messenger


My Topsites List