Saturday, March 17, 2007

E-urile din Mancare

Stiti ce cunt E-URILE ? A'ti vazut cumva cum arata un E-u ? ;) intrebare de baraj!!!
Daca nu iata mai jos cateva Avatare cu E-uri, am zis cateva pentru ca nu ar fi timp sa stau zile intregi sa adun informatii despre toate E-urile cunoscute si Folosite. Pentru cei care nu stiu ce sunt E-urile?: Aditivii alimentari si reprezinta cea mai noua provocare in materie de nutritie.
" Pentru usurarea etichetarii, pe ambalaj nu este trecuta denumirea completa a aditivului, acesta fiind scrisa intr-o forma standardizata, acceptata international. Denumirea de pe eticheta este alcatuita din litera "E" urmata de o cifra, ceea ce usureaza foarte mult etichetarea, in cazul produselor ce contin multi aditivi, sau cand aditivii au denumiri foarte lungi. De exemplu Neohesperidina DC, un indulcitor, va fi scris simplu: E 959. Utilitatea devine evidenta in cazul Hidroxipropilmetil celulozei - E 464 (gelificant). Ce sunt asadar aditivii alimentari?


E252 - Conservant - Potassium Nitrate - Sare de Potasiu

Iata cateva definitii: 1. Aditivii alimentari sunt substante care se folosesc la prepararea unor produse alimentare in scopul ameliorarii calitatii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare.(Ordinul Ministerului Sanatatii Nr.975/1999). 2. Substante care la origine nu reprezinta o parte constituenta a alimentelor, adaugate in scopul de a modifica - favorabil - insusirile organoleptice sau ca o necesitate directa de desfasurare a anumitor procese tehnologice.(Tratat de Igiena-Sebastian Dumitrache). 3. Aditivul alimentar reprezinta orice substanta care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzand modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, devenind un component sau afectand intr-un fel caracteristicile alimentelor la care se adauga. Acest termen nu include substantele contaminante sau pe cele adaugate pentru a imbunatati sau mentine calitatile nutritive si nici clorura de sodiu.(Codex Alimentarius FAO-WHO)
E270 - Oxidant - Lactic Acid

Aditivii alimentari apartin urmatoarelor categorii: - conservanti - substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejarea lor impotriva alterarii produse de microorganisme; - antioxidanti - substante care prelungesc perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii (de exemplu: rancezirea, schimbarea culorii);


Acid Acetilsalicilic - Aspirina - Conservant - Acid 2-Acetoxibenzoic

- acidifianti - substante care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gust acru; - substante-tampon - folosesc la reglarea si la mentinerea pH-ului specific alimentului; - antispumanti - se folosesc pentru reducerea si prevenirea spumei; - emulsificatori - substante care fac posibila formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua sau mai multe faze nemiscibile; - agenti de gelificare - substante care permit si care ajuta la formarea gelurilor; - sequestranti - substante care formeaza complexe cu ionii metalici; - stabilizatori - substante care fac posibila mentinerea proprietatilor fizico-chimice ale alimentelor, mentinand omogenizarea dispersiilor, culoarea etc.; - substante de ingrosare - substante care au capacitatea de a mari vascozitatea produselor alimentare;


E322 - Stabilizator - Lecitina - Phosphatidylcholine

- indulcitori - substante (altele decat zaharul) care se utilizeaza pentru a da gust dulce alimentelor;

E422 - Indulcitor - Glycerol


E966 - Indulcitor - Lactitol

- coloranti naturali si coloranti de sinteza; - agenti de afanare - substante care contribuie la cresterea volumului alimentelor fara a modifica valoarea energetica; - antiaglomeranti ; - potentiatori de aroma - mentin si amplifica aroma specifica alimentului ; - substante-suport - faciliteaza transportul si utilizarea aditivilor fara a modifica proprietatile pe care se bazeaza utilizarea lor; - enzime - folosite in industria alimentara ; - aromatizanti- se impart in trei categorii: - substante aromate naturale - se obtin din materii prime de origine vegetala sau animala;


E640 - Aromatizant - Glycine

- substante identic naturale - sunt identice din punct de vedere al compozitiei cu aromele naturale, componentele fiind obtinute prin sinteza;
- substante artificiale - se obtin prin sinteza, avand structura si compozitia diferite de cele naturale.


E910 - Amelioratori Gust - L-cysteine

In consumarea acestora trebuie sa se tina cont de Cantitatea Zilnica Acceptabila. Aceasta reprezinta cantitatea de aditiv alimentar, raportata la kg. de greutate corporala, care poate fi consumata zilnic pe perioada intregii vieti, fara un risc semnificativ pentru sanatate."
Sursa: http://www.terapii-naturiste.com/plante/alimentatie/E-uri.htm

Avatare cu E-uri
cu indulcitori, conservanti, oxidanti, amelioratori de gust si miros!


http://www.foodlaw.rdg.ac.uk/additive.htm
http://www.veggieglobal.com/nutrition/non-vegetarian-food-additives.htm
http://www.ourfood.com/Ingredients.html
http://www.codexalimentarius.net/gsfaonline/additives/index.html

mai multe informatii despre E-uri:

UFO sau OZN

UFO = Unidentified Flying Object pentru cei care nu sunt familiarizati cu fenomenul OZN.
Ce inseamna OZN ? OZN = Obiecte Zburatoare Neindentificate.
Din cate stiu eu cred ca au fost semnalate vizite OZN si in Romania. Unul dintre siteurile care pun la dispozitie informatii despre fenomenul OZN in romania este: http://www.rufon.org/




Cateva adrese care prezinta informatii , dovezi si relatari privind fenomenul UFO in lume sunt:
http://www.ufoevidence.org/ , http://ufoseries.com/ si http://www.nuforc.org/ . Probabil si sigur ca mai sunt si altele insa pentru moment pe acestea le'am gasit!





Pana la urma chiar este absurd sa credem ca suntem unici in univers, cineva exista acolo si daca nu doreste sa ne dovedeasca oficial ca exista au ei un motiv, probabil ca inca nu suntem pregatiti sau suntem considerati prea curiosi si periculosi ca sa ne devina "prieteni" pe scara larga ;)




Avatare cu OZN - uri ! Cei care doresc mai multe avatare cu UFO gasiti pe : http://www.findavatar.com

Thursday, March 15, 2007

Euro condoms

Prezervative sau condoms ...nu mai conteaza cumc le zici, important e ca au acelasi rol.Pai , normal ca-ti vine sa le refolosesti ,tinand cont cat de scumpe sau expensive sunt. Un set de 3 bucati ajunge la 1Euro! Na' , ca scumpa mai poate fi si dragostea, atat la figurat cat si la propriu.
Poate ca acum, deja intrati in Europa, s-or gandi astia sa scoata o noua marca de prezervative "eurocondoms" dar, sa fie ceva mai ieftinele :)


Tuesday, March 13, 2007

Bomba Nucleara

Cu siguranta ca multi dintre voi cand vedeti un japonez, sau un asiatic ... va vine in gand numele de Hiroshima sau Nagasaki, cele doua bombe atomice care au inceput era inarmarilor cu arme nucleare! Intrebarea care va vine in minte este: oare ce cred japonezii despre americani?, ce simt fata de poporul american ? cei care le-au ars complet doua orase! Si eu m'am intrebat de multe ori ... si stiti care este raspunsul ? ... nu ? Va zic eu care.

Japonezii in cele din urma au inteles ca America a fost Salvarea, ei au eliberat poporul de credinta absoluta ca in Dumnezeu-Imparatul si au adus prosperitatea economica. Fara America si fara cele doua bombe, probabil ca Japonia era unde este Korea de Nord azi sau cine stie poate mai rau! Chiar si astazi japonezii au un cult tare ciudat privind organizarea conducerii si treptele ei. La ei seful e sef e puterea absoluta si nimeni nu are curajul sa'l contrazica. Ce zice seful, subalternii trebuie sa execute fara nici cea mai mica sovaiala sau contrazicere.
Mentalitatea asta este o mostenire a Shogunului a Samuraiului se trage din istorie si se pare ca'i urmareste si astazi ! Cand conducatoru imperial (pe vremea respectiva era un imperialism absolut, suprem) a vorbit la radio: "Eu nu sunt Dumnezeu, eu sunt tot om", acest lucru a dus la o schimbare radicala, a rasturnat toate credinta si indoctrinarea poporului, multi au plans mai rau ca la bomba atomica cand au aflat cine este ce'i care'i conduce, un simplu om ... da, ... ei aveau credinta ca imparatul are o putere Dumnezeiasca, insusi Dumnezeu! Asta este ISTORIA vazuta prin ochii unui japonez (o japoneza).

Monday, March 12, 2007

Criza Fortei de Munca

In ultimul timp, odata cu intrarea in Europa se tot aude sloganul urmator: Romania se loveste de o criza a lipsei fortei de munca ... se loveste pe dracu. Care criza frate ? De unde pana unde a aparut criza asta si ideea ca nu ar fi forta de munca in Romania ? Cum se face ca nu exista forta de munca cand exista somaj ? ESTE O CRIZA ARTIFICIALA ... hehehe... pai va spun eu cum sta treaba si probabil ca si altii o vad la fel ca si mine. In primul rand nu exista forta de munca pentru acei angajatori care inca mai cred ca suntem in perioada in care trebuie sa strangem cureaua , aia a trecut domnilor, acum e perioada in care trebuie sa mai relaxam cureaua asta ca nu mai tine, nu se mai poate.



avatare cu bani (de preferat sa fie $ sau Euro)

Adica ca sa inteleaga toata lumea, perioada in care majoritatea erau multumiti sa lucreze nu conta pe ce, dar numai sa aiba un loc de munca, a trecut ! Nimeni nu se mai injoseste pentru salariul minim pe economie, cu alea 3-4 milioane care's un kakat de bani, nu ai ce sa faci cu ei! Nici un proaspat absolvent de facultate nu mai inghite galusca cu salariul minim la inceput, ca dupa ce vedem realizarile, poti sa ceri, NU NU NU... vremea aia a trecut. Un student nu'si freaca coatele 3-5 ani de zile, nu-si vara in cap toate cunostintele ca dupa ce termina la 22-25 de ani sa aiba un salar de 3-4 milioane, iar colegii lui care au ramas cu liceul facut si lucreaza mai stii pe unde, au 5 ani vechime si salariul de 10-15 milioane !!! NU MERGE ASA.


avatare cu valuta sau cu dolari :)

Trebuie ca odata si odata angajatorii sa inteleaga ca vechea lozinca: "Cine are care are parte" incepe sa se adevereasca. Vrei om bun, care sa aiba cunostinte avansate care promite si poate sa aduca baneficii in viitor, PLATESTE'L de la bun inceput altfel dupa cateva luni, un an, maxim doi o sa-l pierzi. O sa invete, o sa capete experienta, insa cu burta cam goala iar cum pe piata este tot timpul cerere de specialisti si experienta, nu va ezita sa caute un job unde-i platit dublu sau triplu. De ce ? Pentru ca are experienta ... iar angajatorul care a profitat de pe urma lui ca proaspat absolvent sa'i platesca saraiul minim subventionat de la stat o sa ramana cu buza umflata. Niciodata nu va mai da inainte, iar acel angajator care face asta cu siguranta nu face altceva decat sa fure de la buget si daca fura de la buget cu siguranta ca fura si din alta parte. 100% stiu asta din experienta!

avatare cu lovele

Sper ca avatarele au fost pe gustul vostru, pentru mai multe avatare vizitati : http://www.findavatar.com/

Avatare cu gravide

Da, asa cum este si titlul exista avatre insarcinate ;) .. mai exact avatare cu femei insarcinate sau avatare cu gravide mai exact. O cautare pe google a intors ca rezultat cu totul altceva !

"avatare cu gravide. ... OFERA SERVICII DE MASAJ RELAXARE SI TERAPEUTIC, GRAVIDE, REFLEXOTERAPIE, KINETOTERAPIE, FIZIOTERAPIE, GIMNASTICA INTRETINERE SI ..."

link pe:
traficdublu.ro !!! LOL ce treaba are traficdublu cu avatarele, in mod normal un site nu ar trebui sa pastreze si sa creeze link cu orice cautare mai ales ca nu are un rezultat concret ! aaaa este SEO SPAMM !:) va mai amintiti !?

Ei dar nu conteaza, iata in continuare cateva avatare cu gravide (cu femei insarcinate) si cu singuranta sunt singurele de pe internet, restul le gasiti pe findavatar.com


- Si eu si sotul meu aratam foarte bine. Sunt sigura ca si copilul meu va fi frumos si as vrea sa apara in reclame. Cui ma pot adresa in acest sens?
- Psihologului tau!


- Daca barbatul meu poarta boxeri si nu slip, sunt sanse mai mari sa raman insarcinata?
- Sansele cele mai mari le ai daca sotul tau nu poarta nimic.

- Poate sexul, in ultimile luni de sarcina sa provoace travaliul?
- Doar daca sexul e intre sotul tau si o alta femeie.

- E important sa fiu alaturi de sotia mea atunci cand naste?
- Nu, atata vreme cat temenul de "pensie alimentara" nu te sperie.


- Nasterea poate provoca hemoroizi?
- Nasterea poate fi folosita ca si cauza pentru orice problema pe care o ai.


- Sotia mea a nascut saptamana trecuta. Cand isi va reveni?
- Cand copilul va termina facultatea.


Mai multe avatare: Avatare cu Gravide

 

Linkuri BoxPedia Project
Forum Video Chat | Avatare | Matrimoniale | BlackIP | Domenii | BoxPedia | Statusuri Messenger


My Topsites List